Предстои 11-ото издание на  Академия за иновации“ 2024 – най-голямото

...
Предстои 11-ото издание на  Академия за иновации“ 2024 – най-голямото
Коментари Харесай

„Академия за иновации“ 2024 отново събира младежите с предприемачески дух

Предстои 11-ото издание на  „ Академия за нововъведения “ 2024 – най-голямото публично-частно просветително партньорство в България, в което вземат участие 16 български университета, Съвета на ректорите в България, Представителството на Европейската комисия в България, Представителството на Европейска капиталова банка и самостоятелната организация за нововъведения Innovation Starter. То ще се състои на 31 май и 1 юни в зала „ Черни връх “ на хотел Хилтън. 

Набирането на ранни предприемачески хрумвания на студенти за конкуренцията с детайли на хакатон продължава съвсем до края на месец май. Участие в конкурсната част на Академия за нововъведения могат да вземат всички български студенти с непрекъснати права за образование, без значение дали от локални или непознати университети, които имат забавна концепция за започващ бизнес или план за въвеждане на иновация и образуван екип. В първия ден от хакатона, на 31-и май, до лекционната част на събитието имат безвъзмезден достъп студенти и възпитаници от цялата страна.

След предварителна оценка от менторите най-хубавите планове на начинаещите бизнесмени ще бъдат позволени до финала на състезанието на 31 май и 1 юни. Всички тимове финалисти ще получат освен потребен опит и незабравими прекарвания, само че и опция да основат контакти с одобрени специалисти, университетски преподаватели и основни бизнес водачи.

Сред концепциите за 2024 година има планове за роботизирани крака, органически тор за стабилно земеделие, езикова школа с изкуствен интелект, приложение за напредване на хора с увреждания в градска среда, машина за декомпозиране на слънчеви панели и други

Най-добрият план през 2024 година ще бъде избран от 20 представители на академично и бизнес жури и след това ще получи финансиране за реализацията си. Поощрителни награди ще завоюват и плановете, отличени на второ и трето място в състезанието.

В първия ден в откриването на програмата ще вземат присъединяване Йорданка Чобанова, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Теодор Радонов, Ръководител на Представителството на Европейска капиталова банка в България, доктор Леона Асланова, Изпълнителен шеф на Innovation Starter.

Лекции ще изнесат интернационалните посетители като Орен Симанян, вложител, бизнесмен, Основател на Colosseum Sport, Петя Рашева, съосновател на Stanford Club of Bulgaria, Мария Минерикова, шеф „ Бизнес развиване “ във Fetch.ai, лаборатория за нововъведения, основана в Кеймбридж. Водеща на събитието е Ива Дойчинова, радио публицист.

Повече за събитието можете да научите.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР